Cała prawda o parówkach

Parówka to produkt po który chętnie sięgają konsumenci - zarówno starsi jak i młodsi. Tymczasem na ten rodzaj mięsa trzeba bardzo uważać. W większości parówki zaliczamy do produktów tłustych, niskogatunkowych, z zawartością nie tyle samego mięsa, co jego resztek.

Pamiętajmy, że im tańsze parówki, tym gorszą jakością "mogą się pochwalić". Parówek nie powinno podawać się zwłaszcza dzieciom, gdyż zawierają w swoim składzie szkodliwe składniki, takie jak: fosforany czy cytryniany. Składniki te, hamują przyswajanie wapnia.

Zawarte w parówkach konserwanty mogą też wywoływać liczne alergie. W parówkach znajdziemy też toksyczny azotan sodu, który działa rakotwórczo.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce cookies.