Syrop z cebuli

Syrop z cebuli może zrobić każdy. Do tego celu potrzeba bowiem tylko kilku cebul i miodu lub cukru. Cebule szatkujemy lub kroimy na plastry, a następnie zalewamy miodem (lub zasypujemy cukrem). Tak sporządzona mikstura nadaje się do codziennego picia. Zawiera bowiem witaminy: A, C, B1, B2 oraz PP. Ponadto w syropie cebulowym znajdziemy też cenne mikroelementy: cynk, selen czy fosfor.

Syrop z cebuli działa głównie dezynfekująco oraz łagodząco. Stosuje się go zazwyczaj w przypadku kaszlu lub przeziębienia. Zdarza się jednak, że pomaga również przy katarze. Żeby tak się stało, należy posmarować wacikiem nasączonym syropem okolice nozdrzy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce cookies.